iPhone 12 – Face ID Reparatie

Face ID Reparatie.

Herkent jouw iPhone jouw gezicht niet meer na bijvoorbeeld een val met de fiets? Of ben je ein-de-lijk opgelucht dat je geen mondkapje meer op hoeft in de winkel en jouw Face ID nu nog niet werkt? Super irritant! Face ID is de ideale uitkomst als je het scherm van jouw iPhone net even niet kunt bedienen, omdat je bijvoorbeeld handschoenen aan hebt. Maar nu krijg je onverwacht ineens een melding: “Face ID niet beschikbaar”. Wij gaan in dit blog bericht in op het probleem van jouw niet werkende Face ID en hoe je dit kunt oplossen door bijvoorbeeld een Face ID reparatie.

Hoe kan het dat mijn gezichtsherkenning niet meer werkt?

Je krijgt de melding “Face ID is niet beschikbaar” wanneer het moederbord van jouw iPhone geen connectie meer kan maken met de Face ID sensor. Dit kan verschillende oorzaken hebben, meestal is de oorzaak een gebroken scherm. Wanneer de barst precies bij de Face ID sensor zit kan het zijn dat deze beschadigd is geraakt. Wanneer de barsten niet bij de sensor zitten kunnen deze alsnog de boosdoener zijn. Door barsten in het beeldscherm van jouw iPhone is jouw toestel niet meer stof- en waterdicht.

Gezichtsherkenning kapot na contact met water?

De meeste iPhone’s worden verkocht als waterdichte toestellen. Helaas blijkt dit niet altijd zo te zijn. Zo kan door een val de iPhone niet meer waterdicht zijn (ook al zie je zo geen beschadigingen aan de buitenkant). Er hoeft maar net ongelukkig een heel klein druppeltje water in de oorspeaker naar binnen zijn gedrongen (deze kabel is verbonden met de Face ID) en dit kan al kortsluiting veroorzaken.

IMG 9615

U kunt zelf controleren of uw gezichtsherkenning tot leven krijgt.

  • Is U gezicht niet (gedeeltelijk) bedekt?
  • Zorg ervoor dat de bovenkant (selfie-camera) niet bedekt is met iets.
  • Zet jouw iPhone eens uit en aan.
  • Stel gezichtsherkenning eens opnieuw in.


Probleem niet verholpen? Dan zult u moeten denken aan een gezichtsherkenning reparatie. Wij kunnen u hiermee ook helpen.

Face ID reparatie

iPhone Face ID (gezichtsherkenning) reparatie

Aangezien u dit al aan het lezen bent is het jammer genoeg niet gelukt voor uw Face ID (gezichtsherkenning) opnieuw in te stellen.

U kunt via de prijzen pagina altijd contact met ons opnemen. Lukt het niet om u toestel binnen te brengen dan hebt u bij ons 2 keuzes. U kunt uw toestel gratis verzenden of U laat uw toestel door ons ophalen. Klik hier voor de prijzen voor een ophaling van Uw toestel.

Verlof tot en met 15 mei

Bij DC Repair gaan we er even tussenuit tot en met woensdag 15 mei. Let erop dat we uitsluitend via mail bereikbaar zijn en dus niet per telefoon. Alvast bedankt voor uw begrip!